Afspraak maken!

Onze behandelingen

'Give your body what it needs'

Goed voor lichaam en geest

Een massage brengt verschillende voordelen met zich mee voor zowel lichaam als geest. Het heeft een diepe ontspannende werking op het lichaam, waardoor het kan helpen tegen vastzittende spieren, hoofdpijn, rug- en nekklachten en gewrichtsklachten. Ook worden het hormonale systeem en het zenuwstelsel in balans gebracht en dit heeft weer een positief effect op het functioneren van de organen. Ook kan een massage helpen bij vermoeidheid.

Aangezien een massage zeer ontspannend is voor de geest, kan het ook helpen tegen stress. Ook is het mogelijk dat de massage helpt om het contact met het lichaam te herstellen. Dit zorgt ervoor dat u in het dagelijks leven beter kunt omgaan met stressfactoren.

Traditionele Thaise massage

De traditionele Thaise massage is verwant aan de Chinese accupunctuur en de Indiase yoga en het stamt af uit de tijd van Boeddha. Tijdens de massage wordt een vast patroon van drukpunten behandeld.

De klant gaat op zijn of haar rug liggen en vervolgens wordt de massage uitgevoerd door middel van accupressure. Dit betekent dat er met de vingers, handen, ellebogen en voeten drukpunten worden uitgeoefend op de massagelijnen. De Thaise massage is vrij stevig en kan daarom goed helpen bij lichamelijke klachten, zoals stijve en pijnlijke spieren. Ook zorgt deze massage voor totale ontspanning en minder stress.

Afspraak maken

Thaise olie massage

Bij een Thaise oliemassage wordt de huid gemasseerd met een geurloze etherische olie. Deze olie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wat bijdraagt aan de afvoer van afvalstoffen. Een massageolie wordt gebruikt zodat er geen stroefheid op de huid ontstaat. Hierdoor schakel je als het ware de huid uit en masseer je de spieren zonder de huid te irriteren. Het verloop van de massage is vergelijkbaar met die van de Traditionele Thaise massage. Wij gebruiken bij Cheeva Thai wellness Spa uiteraard de beste kwaliteit etherische olie, die wij verwarmen, zodat het lekker ontspannend aanvoelt.

De voordelen van Thaise olie massage zijn o.a:

 • Verlicht pijn zoals rugpijn, schouder, hoofdpijn/migraine en spierspanning
 • Bevrijdt blokkades in de energiestroom
 • Stimuleert het zenuwstelsel
 • Verhoogt het vermogen van de organen om de voedingswaarde op te nemen
 • Versterkt en verjongt het lichaam
Afspraak maken

Aroma therapy massage

Tijdens de olie massage van Cheeva Thai massagesalon wordt het lichaam behandeld met aroma olieën. Wij maken daarbij gebruik van 100% natuurlijke oliën. De aromatische plantaardige oliën worden gebruikt om uw stemming en lichamelijke welzijn te verbeteren. Het is niet alleen zeer ontspannend voor lichaam en geest; het heeft ook een positieve invloed op rug- en nekklachten. U maakt bij aankomst een keuze uit 6 verschillende aroma’s, waaronder de vaste aroma oliën Kokos, Champaca (Magnolia), Soft Orchidee, Lilawadee en 2 wisselende aroma’s. Wij kunnen u bij de keuze uiteraard adviseren.

Voordelen van aromatherapie bij massages

 • Verminderen van stress.
 • Depressieve gevoelens te lijf gaan
 • Verbeteren van het geheugen
 • Versterken van het immuunsysteem
 • Slapeloosheid verhelpen
Afspraak maken

Swedish relax massage

Zweedse massage is in het Westen één van de bekendste vorm van massage. De Swedish relax massage is gebaseerd op de studie van gymnastiek en fysiologie en op technieken ontleend aan China, Egypte, Griekenland en Rome. Toentertijd een standaardmethode voor verpleegsters en fysiotherapeuten; ook werden de technieken bij medische behandelingen toegepast. Deze Westerse massagevorm verschilt duidelijk van de eeuwenoude Oosterse massagetechnieken… de Swedish relax massage is lekker ontspannend en minder stevig in vergelijking met bijvoorbeeld de Thaise massage.

Voordelen:

 • Verbetering van de bloeddoorstroming door de stimulering van de bloedvaten
 • De afvalstoffen worden sneller verwijderd
 • Door de mechanische technieken en aanrakingen van de huid en spieren krijg je een ontspanning van de spier, gecombineerd met het tot rust brengen van lichaam & geest
Afspraak maken

Deep tissue massage

Een Deep tissue massage richt zich met name op het bindweefsel rondom je spieren. Het is een krachtige massage die een diepe uitwerking op het lichaam en geest heeft. De massage is gericht op het opnieuw uitlijnen van de diepere lagen van bind- en spierweefsel. Het heeft tot doel de chronische spanningspatronen in het lichaam los te maken door middel van langzame en diepe vingerdruk op de gespannen gebieden, ofwel de vezels van de spieren, pezen en bindweefsel. Vooral mensen die werk verrichten waarbij ze veel stil zitten hebben baat bij een diepe weefselmassage.

Voordelen van een Deep tissue massage:

 • Verlaagt de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon. Zo kunt u na de massage beter ontspannen
 • De massage helpt tegen huidveroudering of een rokershuid
 • Werkt goed tegen rode vlekjes en de huid wordt minder slap
Afspraak maken

Hot stone massage

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Wij gebruiken daarbij hoge kwaliteit stenen, van ca. 50-55 graden Celsius. De warmte van de stenen en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren.

Voordelen van hot stone-massagetherapie:

 • Verlicht pijntjes en spierpijn van zware inspanning of stress
 • Stimuleert de bloedsomloop en lymfeklieren ~ bevordert de bloedstroom
 • Stress verminderend en ontspant het lichaam
 • In combinatie met olie voedt het de huid en zal deze nadien zachter aanvoelen
Afspraak maken

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op uw zwangere lichaam. Dat betekent dat de masseuse minder stevig masseert. Een massage tijdens uw zwangerschap helpt klachten te verminderen, het geeft ontspanning en u krijgt ook minder last van ongerustheid, angst en depressie waardoor u tevens beter kunt slapen. En natuurlijk is het ook fijn om u eens heerlijk te laten verwennen. 

Voordelen van een zwangerschapsmassage:

 • Verlicht ongemakken zoals nek en schouderklachten, pijn in onderrug, bekkenklachten en beenkrampen
 • Bevordert een goede nachtrust
 • Bevordert de bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel
 • Het lichaam maakt minder stresshormonen aan
 • Betere doorbloeding van de placenta. Afvalstoffen kunnen sneller uit het lichaam worden verwijdert
Afspraak maken

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie. Het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van bouwstoffen naar de spieren staan centraal bij deze massage. Om dat te bereiken zijn er specifieke handelingen die de doorbloeding verbeteren. Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Een halve dag rust na de inspanning is aan te bevelen.

 • Het zorgt voor soepele spieren door een betere doorbloeding.
 • Het helpt blessures voorkomen. Door je regelmatig te laten masseren voorkom je dat melkzuur zich ophoopt in je spieren en kunnen beginnende blessures vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt
 • Het helpt je sneller te herstellen door dat afvalstoffen zoals melkzuur worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd
 • Het is een boost voor je weerstand, doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd
 • Het is een ontspanning voor lichaam en geest
Afspraak maken

Thaise voetmassage

Het doel van de Thaise voetmassage is vermindering van de spanning op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Tijdens deze massage worden de drukpunten op de voetzolen behandeld met een massagestokje of met de vingers (voor minder druk).

De voetmassage is niet alleen ontspannend en rustgevend; het heeft ook een helende en vitaliserende werking op lichaam en geest. Daarnaast activeert de massage de werking van de organen en het stimuleert de doorbloeding. Verder heeft de voetmassage een ontgiftende werking op het lichaam, waardoor het zorgt voor meer energie. Een ander voordeel van de massage is dat het de zenuwbanen stimuleert en dit zorgt ervoor dat stress uit het lichaam wordt gedreven.

Afspraak maken

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op ons vaste of mobiele nummer. U kunt ook direct boeken via onze website. Wij zien uw bezoek tegemoet!

Sa was dee!

Afspraak maken